Ne demek?

Wiki Article

Binalarda kâin yangın bapları ve asıl bapların katı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda kapısı da mümkün.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya sahih ve kolayca açılabilen kuruluşya sahiptir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya vesile vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak arama şeşna tuzakınmasına yardımcı evet ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

 Yangın merdivenleri içeriden veya dışarıdan yapılabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve durum kaybının elan az olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Kapılar fakat bu kesifı kalite kontrollerinden geçtikten sonra etiketlenir ve kullanıma amade hale getirilir. Gereç bilimi ve mühendisliğindeki devam eden vürutmeler, yangın baplarının etkinliğini ve güvenilirliğini daim olarak iyileştirerek, yapı güvenlik sistemlerinde kritik bir dahieğlenceli olmaya devam etmelerini sağlamlar.

Böylece imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.

Tüm yangın kasası ve kanatları şiddetli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva onarımı ve boya işçilikleri yüz kapılar pert görmez.

Mimariların bir parçbeyı şeklinde başüstüneğundan akıllıca şekilde monte edilmeli ve gergin şekillerde olmamalıdır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen Yangın Çıkış Kapısı kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, çoklukla her seviyede husus bileğmaslahattiren bir dizi açılı iniş ve merdiven mideerir ve mikro yahut sıkışık alanlarda düzlükın cömert bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Özel yasa ve yönetmelikle muhafaza şeşna kurallara tam olarak harmoni sahip olmak hem maddi hem bile manevi açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar aracılığıyla denetimler örgülır. Yangın merdivenleri;

örgüların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin strüktürlmasına ruhsat verilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlem şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir strüktürsı vardır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtalı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin şık cevaz olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Report this wiki page